Ten gruszkowo- orzechowy koktajl jest wyjątkowy, pełen błonnika i kwasów Omega-3. Świetny na śniadanie lub jako extra posiłek w ciągu intensywnego dnia.
Kremowy Koktajl Gruszka & Orzech Włoski
DrukujProdukty
- 1 dojrzała gruszka, wypestkowana, ale ze skórką
- 1/4 kubkaorzechów włoskich, najlepiej wcześniej namoczonych i wysuszonych
- 1 łyżka mielonego siemienia lnianego
- 1 łyżka miodu
- 1 kubek mleka migdałowego, najlepiej własnej roboty "raw"
- 1/4 łyżeczki wanilii w proszku lub miąższu z laski wanilii
- szczypta cynamonu (do posypania)
Wykonanie
Miksuj wszystkie składniki w blenderze do uzyskania gładkiej konsystencji. Przelej do szklanki i lekko oprósz cynamonem.
3 komentarze
Właśnie czegoś takiego mi potrzeba 🙂
Energetyczny , lekki i dietetyczny 😉
smaki idealnie zgrane, nic dodać, nic ująć! na samą myśl od razu chcę się iść do kuchni i miksować 🙂