Klasyczny i łatwy do przygotowania posiłek.
Produkty
- 3 pomidory obrane ze skórki
- 3/4 szklanki mleka orzechowego (kupione lub mleko "własnej roboty")
- garść świeżej bazylii
- 1 łyżka świeżego oregano lub 1 łyżeczka suszonego
- 1 łyżeczka syropu z agawy3/4 łyżeczki soli morskiej lub różowej himalajskiej
- mały ząbek czosnku
- 1 łyżka oliwy z oliwek lub 1/4 dojrzałego awokado
- kolorowy pieprz do smaku
- Dekoracja: awokado, listki bazylii, kilka kropli oleju z dyni tłoczonego na zimno (opcjonalnie).
Wykonanie
1. Wrzuć wszystko składniki do blendera i miksuj do konsystencji kremu. Gotowe!
2. Wlej do miseczek i udekoruj.
Notes
Zupę można przechowywać w lodówce 2 dni.
2 komentarze
Witaj:) Zupka przepyszna, chociaż wprowadziłam kilka modyfikacji- mleko miałam sojowe, zamiast bazylii dałam pół pęczka szczawiu i garść rukoli a podałam z wędzonym tofu i pietruszką. Nie do końca surowe przez to wyszło, ale smak mmmmm pyszka 🙂 Pozdrawiam Kasia
Ooo, super pomysł 🙂 Na pewno świetnie smakowało, Gratuluję kreatywności 🙂