Malinowo – Jabłkowa Nocna Owsianka z Granolą. Od momentu, w którym postanowiłam odżywiać się zdrowo, dużym wyzwaniem stały się śniadania, zwłaszcza te, które można zabrać do pracy, na wycieczkę czy uczelnię. Rozwiązaniem stały się takie właśnie słoiki pełne pyszności. Warstwa namoczonych w mleku waniliowym płatków, przykryta warstwą jabłka, granoli i malin. Mniammm!
Malinowo - Jabłkowa Nocna Owsianka z Granolą
DrukujProdukty
- 1/2 szkl. tradycyjnych płatków owsianych
- 1/2 szkl. waniliowego mleka roślinnego
- 1/2 łyżeczki cynamonu cejlońskiego
- 1/2 jabłka
- 1/2 łyżeczki nierafinowanego cukru kokosowego
- 2 lub 3 łyżki granoli
- 1/2 szkl. malin
- 1/4 szkl. płynnego mleka kokosowego (opcjonalnie)
Wykonanie
1. Połącz płatki owsiane, mleko i cynamon. Pozostaw na co najmniej 2 godziny (najlepiej zrobić to wieczorem i zostawić na noc).
2. Namoczone w mleku płatki przełóż do słoika (miseczki), przykryj warstwą drobno pokrojonego jabłka i posyp cukrem z kwiatów kokosa.
3. Następnie posyp granolą i malinami. Gotowe i pyszne :). Przed zjedzeniem wymieszaj. Można też polać niewielką ilością mleka kokosowego .
Notes
Jeśli płatki przygotujesz dzień wcześniej, to zrobienie tego śniadanie rano zajmuje Ci chwilkę.
3 komentarze
zdecydowanie uwielbiam takie pomysły na śniadania! 🙂
Jaki ładny słoiczek, gdzie go kupiłas?
W takim starej daty sklepie z rzeczami kuchennymi :), ale w okresie robienia weków są też w Realu