Szybkie, proste, smakowite i sycące śniadanie, płatki owsiane namoczone w mleku kokosowym, z musem jabłkowym z nutą cynamonu. Owsianka świetnie nadaje się do zabrania do pracy, uczelni czy w podróż.
Owsianka Jabłko & Kokos
DrukujProdukty
- Warstwa owsiana:
- 1/2 kubka tradycyjnych płatków owsianych
- 1/2 kubka płynnego mleka kokosowego
- Warstwa jabłkowa:
- 2 jabłka
- 2 lub 3 figi
- 2 łyżeczki cukru kokosowego (opcjonalnie)
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1/4 łyżeczki imbiru
- 1/3 kubka mleka roślinnego
Wykonanie
- Składniki warstwy owsianej zmieszaj w miseczce i odstaw na noc (może być do lodówki).
- Rano zmiksuj składniki musu jabłkowego.
- Układaj warstwy naprzemiennie. Gotowe :).
Notes
Danie pysznie smakuje posypane pokruszonymi orzechami, migdałami, sezamem lub Granolą.
4 komentarze
takie śniadania to ja uwielbiam! moje smaki zamknięte w słoiczku 🙂 człowiek do razu się uśmiecha po zjedzeniu takich pyszności 🙂
po prostu genialny słoiczek!! 🙂
a dziękuję 🙂
dokładnie :), ja też uwielbiam 🙂