Płatki Owsiane z Musem Winogronowym Chia to śniadanie wymyślone w przypływie geniuszu ;). Pełne m.in. błonnika i kwasów omega-3 i 6. Przepyszne, no i chyba może być też podwieczorkiem albo deserem :).
Owies jest rekordzistą wśród zbóż pod względem zawartości błonnika, zwłaszcza jego najcenniejszej frakcji rozpuszczalnej. Spośród wszystkich zbóż, ziarno owsa jest nie tylko najbogatsze w białko, ale także wyposażone w najlepszy zestaw aminokwasów. Udowodniono, że udział płatków owsianych w codziennej diecie zapewnia większą sprawność fizyczną i wytrzymałość. Na pierwszy posiłek dnia i jako przekąski jedzą je kulturyści, biegacze, zawodowi kolarze.
Płatki Owsiane z Musem Winogronowym Chia
DrukujProdukty
- 1 kubek płatków owsianych
- 1 kubek mleka roślinnego waniliowego
- 1 łyżeczka cynamonu cejlońskiego
- 2 kubki różowych winogron (przekrojonych i pozbawionych pestek)
- 1/3 kubka nasion chia
Wykonanie
Dzień wcześniej
1. W miseczce wymieszaj płatki owsiane, mleko roślinne i cynamon. Odstaw na noc.
2. Winogrona zmiksuj w blenderze, jak na koktajl. Przelej mus do miseczki, dodaj nasiona chia, dobrze wymieszaj i odstaw (po 10-15 minutach można jeszcze raz zamieszać).
Rano
3. Układaj obie masy warstwami w śniadaniowym słoiczku. Smacznego!
6 komentarzy
o wow! jeszcze nigdy nie jadłam musu z winogron! bardzo jestem ciekawa jak to wszystko razem smakuje 🙂 świetne zestawienie z moimi ulubionymi płatkami 🙂
owsianka w postaci wspaniałego deseru!
Winogrona <3 Zawsze i wszędzie, o każdej porze dnia! 😀 Ja jem codziennie
Smakuje świetnie! 😀
dokładnie 🙂
Też bardzo lubię 🙂