Zazwyczaj na śniadanie wypijam koktajle, ale czasem jest dzień, że mam ochotę na coś zupełnie innego. I tym czymś są na przykład takie owsiane babeczki :).
Zdrowe, przepyszne i proste w robieniu!
1. Nagrzej piekarnik do temperatury 190 st.COwsiane Babeczki Czekoladowo-Orzechowe
Drukuj
Produkty
Wykonanie
2. Połącz wszystkie składniki i dobrze wymieszaj.
3. Wysmaruj foremki olejem kokosowym (ja użyłam 2 szt po 11 cm średnicy). Wlej ciasto i posyp orzechami. Włóż do rozgrzanego piekarnika na 35-40 minut (termoobieg, a pod koniec można włączyć opiekanie). Babeczki powinny być zwarte, a wierzch lekko chrupiący.
8 komentarzy
Bardzo fajny pomysł na śniadanie. Babeczki wyglądają bardzo apetycznie !
takim babeczkom trudno się oprzeć! pyszna słodka dawka energii z rana 🙂 bardzo fajne te małe formy! muszę gdzieś taką zdobyć 😀
Brzmi super 🙂 Kiedyś dość często jadałam takie wypieki z rana, teraz jem na przemian kaszki, owsianki i koktajle. Pora sobie przypomnieć takie cuda 🙂
mmmm chętnie bym się poczęstowała!
i świetnie smakują :). Dziękuję 🙂
Dzięki! Miło mi, że się podoba 🙂
Moje śniadania też wyglądają jak Twoje :). Warto czasem przełamać rutynę :).
Bardzo proszę 🙂