Koktajl Cappuccino

3 kwietnia 2014

„Zielony koktajl” kawowo-bananowy na mleku migdałowym. Dodaje energii i wyśmienicie smakuje.

Koktajl Cappuccino

Wydrukuj przepis
Ilość osób: 1-2 Czas przygotowania:

Produkty

  • 1 szkl. mleka migdałowego waniliowego (można kupić, ale lepiej zrobić własne)
  • 1/3 mocnego naparu z kawy (espresso)
  • 1 dojrzały banan
  • ekstrakt z wanilii lub naturalna wanilia (opcjonalnie, jeśli używasz naturalnego mleka migdałowego)

Przygotowanie

Wszystkie składniki miksuj w blenderze na wysokich obrotach do uzyskania kremowej konsystencji i gotowe.

Dodatkowe informacje

Jeśli masz ochotę na coś bardzo słodkiego to można dodać 1 łyżeczkę syropu z agawy lub cukru z kwiatów kokosa lub surowego cukru palmowego.

Spróbuj innych potraw z tymi składnikami

3 komentarze

StudentsKitchen 3 kwietnia 2014 at 18:36

Jak nie znoszę kawy, to Twoje dzieło wygląda pysznie. 🙂

Odpowiedz
MagPie 3 kwietnia 2014 at 20:19

Dziękuję 🙂 i jest naprawdę bardzo smaczne 🙂

Odpowiedz
Katarzyna Łanecka 20 grudnia 2014 at 08:30

Cudowne 🙂 a gdzie można znależć przepis na mufinki z miąższu kokosa??

Odpowiedz

Zostaw komentarz

UA-52384226