Cytrusy z Cynamonowym Sosem Klonowym

17 kwietnia 2015

Najprostszy i chyba jeden z pyszniejszych deserów jaki jadłam. Wyborne połączenie mandarynek, pomarańczy, grejpfruta z cynamonowym sosem klonowym. Mniam …


Cytrusy z Cynamonowym Sosem Klonowym

Wydrukuj przepis
Ilość osób: 2-4 Czas przygotowania:

Produkty

  • 6 szt. cytrusów (różowy grejpfrut, mandarynka, pomarańcza, limonka,...)
  • 1/4 kubka syropu klonowego
  • 1/2 łyżeczki cynamonu cejlońskiego

Przygotowanie

  1. W garnuszku zagotuj syrop klonowy, wsyp cynamon i chwilę gotuj, cały czas mieszając. Sos powinien odrobinę zgęstnieć.
  2. Obierz i pokrój cytrusy na plasterki, pół-plasterki czy ćwierć-plasterki :). Wyłóż owoce na talerz i polej sosem.
  3. Udekoruj świeżą miętą lub rozmarynem.

Spróbuj innych potraw z tymi składnikami

4 komentarze

Magdalena Kuchaja 17 kwietnia 2015 at 19:57

rewelacyjna propozycja na deser 🙂

Odpowiedz
Blue Almonds 17 kwietnia 2015 at 20:10

Dzięki 🙂

Odpowiedz
Daria 18 kwietnia 2015 at 06:20

świetne – wystarczy owoc, pyszny sos i gotowe! zdrowo, smacznie i szybko 🙂

Odpowiedz
Biała Filiżanka 18 kwietnia 2015 at 18:33

Sekret tkwi w prostocie 🙂 Deser świetny !

Odpowiedz

Zostaw komentarz

UA-52384226