Hummus z Białej Fasoli i Rukoli

29 grudnia 2015
Hummus z Białej Fasoli i Rukoli

Hummus robi wielką furorę w naszym kraju . Oczywiście klasyczna jego wersja to ta zrobiona z cieciorki, ale czemu by nie poeksperymentować? Do czego bardzo zachęcam!. Jeśli macie swoje wersje tej cudownej potrawy, to podzielcie się nimi. Chociażby zamieszczając linki do ulubionych przepisów w miejscu na komentarze :).

Zapraszam na Hummus z białej fasoli i rukoli!


A może chcesz zerknąć na inne moje wersje?
– Hummus z Batatem
– Hummus z Cukinii z Prażonym Sezamem

Hummus z Białej Fasoli i Rukoli

Wydrukuj przepis
Ilość osób: 1-6 Czas przygotowania:

Produkty

  • 400 g ugotowanej białej fasoli
  • 30 g rukoli
  • 2 łyżki tahini (pasty sezamowej)
  • 1 do 2 łyżek oliwy
  • 2 łyżki wody
  • sól i świeżo mielony pieprz do smaku
  • 1 ząbek czosnku (opcjonalnie)

Przygotowanie

Miksuj wszystkie składniki „hummusu” do momentu uzyskania kremowej konsystencji. Jeśli pasta będzie byt gęsta dodaj odrobinę więcej wody (można użyć tej w której była fasola).

Dodatkowe informacje

Fasolowy hummus można zajadać jako dip ze świeżymi warzywami lub chlebem. Genialnie smakuje z ogórkiem kiszonym.

Spróbuj innych potraw z tymi składnikami

11 komentarzy

Daria 29 grudnia 2015 at 18:11

moim ulubionym jest klasyk, choć z białej fasoli też już robiłam i smakuje niczego sobie 🙂 W Krakowie jadłam przepyszne: dyniowy, z suszonymi pomidorami, z suszoną śliwką czy też z pieczonym czosnkiem – wszystkie przepyszne, ale jednak klasyka nic nie przebije 🙂

Odpowiedz
Blue Almonds 29 grudnia 2015 at 18:46

Co fakt to fakt, klasyka najlepsza 🙂

Odpowiedz
Olga Pi 29 grudnia 2015 at 18:49

Podoba mi się ten eksperyment:)

Odpowiedz
Buy Dry Fruits Online 1 stycznia 2016 at 22:00

Nice blog… thanks for sharing this information with us, We are Dry Fruits Wholesaler.

buy dry fruits online
,
buy spices online.

Odpowiedz
Sosna 4 stycznia 2016 at 15:31

Wygląda kusząco 😀

Odpowiedz
Salvador Dali 7 stycznia 2016 at 20:19

koocham hummus, ale domowy coś mi nie wychodzi 🙁
z fasolą jeszcze nie próbowałam, ale intryguje mnie to połączenie 😉

Odpowiedz
Blue Almonds 11 stycznia 2016 at 20:05

To mamy ten sam obiekt miłości ;), ale czasem mała zdrada z fasolą nie zaszkodzi 😀

Odpowiedz
Inka 15 stycznia 2016 at 23:37

Właśnie skończyłam robić. Super smak 🙂

Odpowiedz
Blue Almonds 26 stycznia 2016 at 09:44

Dzięki za info, że smakuje :). Pozdrowienia serdeczne!

Odpowiedz
Blue Almonds 26 stycznia 2016 at 09:46

To Twoje zdjęcia są przepiękne i bardzo kuszące. Bardzo inspirujące :)!

Odpowiedz
Anonimowy 18 sierpnia 2016 at 07:54

I Really love to create different kinds of recipes like this with italian seasoning grinder available online

Odpowiedz

Zostaw komentarz

UA-52384226