Kokosowy Ryż Jaśminowy z Truskawkami

15 czerwca 2015
Prosta rzecz, a cieszy :D. Niezwykle smaczne danie i baaaardzo na czasie. Świeże, słodkie truskawki z mlekiem kokosowym w towarzystwie aromatycznego ryżu jaśminowego.


Kokosowy Ryż Jaśminowy z Truskawkami

Wydrukuj przepis
Ilość osób: 2-3 Czas przygotowania:

Produkty

  • 200 g ryżu jaśminowego (2 woreczki)
  • 1 kubek pokrojowych truskawek (lub więcej)
  • 3/4 kubka płynnego mleka kokosowego
  • 2 do 3 łyżek syropu klonowego (lub cukru brzozowego)

Przygotowanie

  1. Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Gotowy ryż wyłóż na talerze, posyp pokrojonymi truskawkami, polej mlekiem kokosowym i syropem klonowym. Gotowe!

Dodatkowe informacje

Ilość poszczególnych składników najlepiej dostawać do swojego smaku :).

Spróbuj innych potraw z tymi składnikami

8 komentarzy

Zuzanna Anna 15 czerwca 2015 at 23:36

Idealne smaki <3

Odpowiedz
Natalie 16 czerwca 2015 at 06:24

Wygląda wspaniale Kocham ryż jaśminowy 🙂

Odpowiedz
Daria 16 czerwca 2015 at 06:36

świetne danie – jeden z moich ulubionych sposobów na ryż jaśminowy – jest tak aromatyczny, a z mleczkiem kokosowym tworzy idealny duet 🙂

Odpowiedz
VEGANation 12 lipca 2015 at 22:39

Klasycznie, idealnie 😀

Odpowiedz
Blue Almonds 16 lipca 2015 at 14:47

Dzięki :), ten zestaw jest naprawdę idealny 🙂

Odpowiedz
Blue Almonds 16 lipca 2015 at 14:48

Też go kocham 😉

Odpowiedz
Blue Almonds 16 lipca 2015 at 14:48

😀

Odpowiedz
Blue Almonds 16 lipca 2015 at 14:49

Dokładnie 🙂

Odpowiedz

Zostaw komentarz

UA-52384226