Koktajl Szpinak, Płatki owsiane i Banan z Kardamonem

15 stycznia 2017

Ostatnio na blogu pojawiało się mało przepisów na koktajle. Głównie wynika to z faktu, że sama zaniedbałam picie ich w dużych ilościach ;). Czego oczywiście żałuję i oficjalnie obiecuję to zmienić. Dzisiejszy koktajl to bardzo nietypowe połączenie. Do blendera wskoczyły zieloni celebryci czyli szpinak i seler naciowy, ale tym razem na mleko migdałowe i w towarzystwie płatków owsianych i kardamonu. Dorzuciłam jeszcze kilka rodzynek i sycący, zielony koktajl na śniadanie gotowy. 

 

Koktajl Szpinak, Płatki owsiane i Banan z Kardamonem

Wydrukuj przepis
Ilość osób: 1-2 Czas przygotowania:

Produkty

  • 1 kubek niesłodzonego mleka migdałowego
  • 2 garście świeżego szpinaku
  • 1/2 laski selera naciowego
  • 1 łyżka płatków owsianych
  • 1/3 łyżeczki mielonego kardamonu
  • 1/2 łyżki rodzynek

Przygotowanie

Miksuj wszystkie składniki koktajlu do momentu uzyskania baaardzo kremowej konsystencji. Jeśli nie masz silnego blendera, warto płatki namoczyć trochę wcześniej w mleku migdałowym.

Spróbuj innych potraw z tymi składnikami

3 komentarze

domino 25 listopada 2016 at 20:43

My na razie odstawiliśmy koktajle, mamy pić ciepłą wodę, poczyniliśmy zakup filtra molekularnego z naturalną mineralizacją i mamy zdrową i sprawdzoną wodę w domu bez potrzeby noszenia mineralnej ze sklepu.

Odpowiedz
Blue Almonds 18 grudnia 2016 at 12:11

Super! Też nie kupuję wody w butelkach 🙂

Odpowiedz

Zostaw komentarz

UA-52384226