Mus Jabłkowo-Figowy z orzechami laskowymi

23 marca 2014

Pyszny Mus Jabłkowo-Figowy z orzechami laskowymi. Można go zjeść na śniadanie, podwieczorek albo jako zdrowy deser.

Mus Jabłkowo-Figowy

Wydrukuj przepis
Ilość osób: 3-4 Czas przygotowania:

Produkty

  • 2-3 jabłka
  • 3 figi
  • 2 łyżki wiórek kokosowych
  • 3/4 szklanki mleka z orzechów laskowych lub inne mleko roślinne (przepis)
  • 1 łyżka nasion chia 
  • garść orzechów laskowych

Przygotowanie

1. Do blendera włóż jabłka, figi, wiórki i wcześniej namoczone w mleku orzechowym nasiona chia (min. 15 minut, a najlepiej 2 godziny, a jeszcze lepiej na noc) i miksuj.
2. W ostatniej fazie wrzuć orzechy laskowe. Miksuj kilka sekund, drobiny orzechów powinny być wyczuwalne podczas jedzenia) i gotowe.



Spróbuj innych potraw z tymi składnikami

Zostaw komentarz

UA-52384226