Pyszny Mus Mango, Kokos & Chia

5 listopada 2014
Mus Mango, Kokos & Chia

Przepyszny mus z mango w niebiańskim połączeniu z mlekiem kokosowych i niezwykle korzystnymi dla zdrowia nasionami chia. Bez cukru, bez glutenu i bez nabiału :).

Mus Mango, Kokos & Chia

Wydrukuj przepis
Ilość osób: 2-4 Czas przygotowania:

Produkty

  • 1 duże, dojrzałe mango
  • 1 puszka mleka kokosowego
  • 2 łyżki zmielonych nasion chia
  • Do posypania po wierzchu:
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • 1 łyżeczka czarnego sezamu

Przygotowanie

  1. Mleko kokosowe wstaw do lodówki na około 6 godzin. Przed otwarciem odwróć do góry nogami, odlej płyn (można go użyć do jakiegoś koktajlu), a pozostałą masę użyj do zrobienia musu.
  2. Mango, mleko kokosowe i chia miksuj do uzyskania kremowej konsystencji.
  3. Przełóż do miseczki i posyp kokosem i sezamem. Przed podaniem mus powinien spędzić w lodówce około 30 minut.

Spróbuj innych potraw z tymi składnikami

5 komentarzy

kikimora 5 listopada 2014 at 17:16

Musi mieć bardzo fajną konsystencję dzięki chia. Jadłabym! :3

Odpowiedz
teenager ;) 5 listopada 2014 at 17:38

mmm, już wyobrażam sobie ten boski smak! 🙂

Odpowiedz
whipped cream 5 listopada 2014 at 18:08

Kocham mus z mango, ten z chia musi być po prostu fenomenalny 🙂

Odpowiedz
Magdalena Kuchaja 5 listopada 2014 at 22:25

przepyszny mus!

Odpowiedz
vea love green 7 listopada 2014 at 08:40

prezentuje się pysznie!:)

Odpowiedz

Zostaw komentarz

UA-52384226