Pasta z Zielonego Groszku z Orzechami Włoskimi i Tymiankiem

6 marca 2016

Kremowe smarowidło z kaszy jaglanej, zielonego groszku, orzechów i świeżych ziół. Na dworze zrobiło się lekko wiosennie, więc czemu nie miałoby się też zrobić tak na talerzu 🙂

Pasta z Zielonego Groszku

Wydrukuj przepis
Ilość osób: 2-4 Czas przygotowania:

Produkty

  • 1 puszka zielonego groszku (odsączonego)
  • 1 kubek ugotowanej kaszy jaglanej (ok. 2/5 kubka przed ugotowaniem)
  • 1/2 kubka orzechów włoskich (pokruszonych na mniejsze kawałki)
  • 1 łyżka oleju lnianego tłoczonego na zimno lub oliwy 
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 gałązki świeżego tymianku (listki, drobno pokrojone)
  • garść listków bazylii (pokrojonych)
  • świeżo mielony pieprz kolorowy, do smaku

Przygotowanie

Wszystkie składniki umieść w misce i miksuj ręcznym blenderem do momentu uzyskania konsystencji pasty. Można dodać więcej oleju, jeśli pasta będzie Dopraw świeżo mielonym pieprzem.

Spróbuj innych potraw z tymi składnikami

5 komentarzy

Daria 6 marca 2016 at 16:41

tak dawno nie jadłam zielonego groszku, ta pasta zdecydowanie do mnie przemawia 🙂

Odpowiedz
Ziołami Malowane 6 marca 2016 at 17:42

Następnym razem spróbuję Twojej wersji tej zielonej pasty, bo przyznam, że zawsze kiedy otworzę puszkę groszku, kończy ona w podobny sposób – uwielbiam groszek w takiej postaci <3

Odpowiedz
KasiaWeganka 7 marca 2016 at 20:06

Mogłabym zjeść cały garnek takiej pasty 😉 Uwielbiam groszek i jego połaczenie z orzechami

Odpowiedz
Blue Almonds 8 marca 2016 at 07:56

U mnie kończy się podobnie 🙂

Odpowiedz
Kraina Sosny 9 marca 2016 at 15:30

Ależ przyjemna pasta :>

Odpowiedz

Zostaw komentarz

UA-52384226