Płatki Owsiane z Musem Winogronowym Chia

13 maja 2015
Płatki Owsiane & Mus Winogronowy Chia 2

Płatki Owsiane z Musem Winogronowym Chia  to śniadanie wymyślone w przypływie geniuszu ;). Pełne m.in. błonnika i kwasów omega-3 i 6. Przepyszne, no i chyba może być też podwieczorkiem albo deserem :).

Owies jest rekordzistą wśród zbóż pod względem zawartości błonnika, zwłaszcza jego najcenniejszej frakcji rozpuszczalnej. Spośród wszystkich zbóż, ziarno owsa jest nie tylko najbogatsze w białko, ale także wyposażone w najlepszy zestaw aminokwasów. Udowodniono, że udział płatków owsianych w codziennej diecie zapewnia większą sprawność fizyczną i wytrzymałość. Na pierwszy posiłek dnia i jako przekąski jedzą je kulturyści, biegacze, zawodowi kolarze.


Płatki Owsiane z Musem Winogronowym Chia

Wydrukuj przepis
Ilość osób: 1-2 Czas przygotowania:

Produkty

  • 1 kubek płatków owsianych
  • 1 kubek mleka roślinnego waniliowego
  • 1 łyżeczka cynamonu cejlońskiego
  • 2 kubki różowych winogron (przekrojonych i pozbawionych pestek)
  • 1/3 kubka nasion chia

Przygotowanie

Dzień wcześniej
1. W miseczce wymieszaj płatki owsiane, mleko roślinne i cynamon. Odstaw na noc.
2. Winogrona zmiksuj w blenderze, jak na koktajl. Przelej mus do miseczki, dodaj nasiona chia, dobrze wymieszaj i odstaw (po 10-15 minutach można jeszcze raz zamieszać).
Rano
3. Układaj obie masy warstwami w śniadaniowym słoiczku. Smacznego!

Płatki Owsiane z Musem Winogronowym Chia

Spróbuj innych potraw z tymi składnikami

6 komentarzy

Daria 13 maja 2015 at 13:35

o wow! jeszcze nigdy nie jadłam musu z winogron! bardzo jestem ciekawa jak to wszystko razem smakuje 🙂 świetne zestawienie z moimi ulubionymi płatkami 🙂

Odpowiedz
Magdalena Kuchaja 13 maja 2015 at 19:37

owsianka w postaci wspaniałego deseru!

Odpowiedz
Natalie 14 maja 2015 at 06:01

Winogrona <3 Zawsze i wszędzie, o każdej porze dnia! 😀 Ja jem codziennie

Odpowiedz
Blue Almonds 14 maja 2015 at 22:20

Smakuje świetnie! 😀

Odpowiedz
Blue Almonds 14 maja 2015 at 22:20

dokładnie 🙂

Odpowiedz
Blue Almonds 14 maja 2015 at 22:21

Też bardzo lubię 🙂

Odpowiedz

Zostaw komentarz

UA-52384226