Pudding Bananowy z Sosem Brzoskwinia & Chia

27 maja 2015

Małe Co-nieco dla wszystkich roślinnych łasuchów :). Waniliowy budyń bananowy, przykryty warstwą kokosowo-brzoskwiniową z chia.


Pudding Bananowy z Sosem Brzoskwinia & Chia

Wydrukuj przepis
Ilość osób: 1-2 Czas przygotowania:

Produkty

  • Pudding:
  • 1 i 1/2 kubka mleka sojowego
  • 1/2 kubka mleka kokosowego
  • 1 łyżka cukru brzozowego (ksylitol)
  • 3 łyżki skrobi ziemniaczanej
  • 3/4 łyżeczki wanilii w proszku lub miąższu z laski wanilii
  • szczypta soli
  • 2 dojrzale banany
  • Warstwa brzoskwiniowa:
  • 3 lub 4 brzoskwinie
  • 1/4 kubka mleka kokosowego
  • 2 łyżki chia
  • 1 łyżka płatków kokosowych (do posypania)

Przygotowanie

  1. Zmiksuj brzoskwinie z mlekiem kokosowym. Następnie dodaj nasiona chia, dobrze wymieszaj i odstaw do lodówki (na co najmniej 30 minut).
  2. W niewielkim garnku wymieszaj wszystkie składniki puddingu, za wyjątkiem bananów. Następnie gotuj do momentu, aż masa stężeje (do konsystencji gęstego budyniu).
  3. Schłodź masę. Dodaj rozgniecione banany, dobrze wymieszaj. Przełóż do miseczek, przykryj masą brzoskwiniową. Posyp płatkami kokosowymi. Gotowe :).

Dodatkowe informacje

Przechowuj w lodówce.

Spróbuj innych potraw z tymi składnikami

10 komentarzy

kornik 27 maja 2015 at 15:42 Odpowiedz
Daria 27 maja 2015 at 16:10

pychaaaa! aż zrobiłam się głodna <3 będzie taki na śniadanie za niedługo, nie ma innej opcji – cudny pomysł! 🙂

Odpowiedz
Magdalena Kuchaja 27 maja 2015 at 19:19

bananowo- kokosowe smaki to coś dla mnie! z chęcią bym spałaszowała 🙂

Odpowiedz
Avka 27 maja 2015 at 19:44

zdecydowanie zaliczam się do łasuchów, więc chętnie zjadłabym taki pudding 🙂

Odpowiedz
Natalie 28 maja 2015 at 04:27

Chyba umarłam i jestem w niebie *o* Wspaniałe!

Odpowiedz
Maja Wierzbicka 28 maja 2015 at 08:17

Wygląda cudnie. Nominowałam cię do LBA, zapraszam do zabawy

Odpowiedz
Penyihir 29 maja 2015 at 16:58

Jak wspaniale wygląda! 🙂

Odpowiedz
kikimora 29 maja 2015 at 21:46

Pyszny pomysł! Dobrze szacuję, że wychodzą z tego 2 porcje?

Odpowiedz
Blue Almonds 29 maja 2015 at 22:05

Tak 🙂 dokładnie

Odpowiedz
marta | new yolk kitchen 3 czerwca 2015 at 17:01

Rewelacja, skosztuje na bank. Kocham kokos

pozdrawiam!
newyolkkitchen.blogspot.com

Odpowiedz

Zostaw komentarz

UA-52384226