Sałatka „Nuta Lubczyku” (raw vegan)

21 kwietnia 2014
Prosta do wykonania, kolorowa i pełna słońca sałata z kremowym sosem z awokado i pistacjami.

Składniki:
– mix sałat
– 250 dkg pomidorków koktajlowych

Dressing
– 1/2 dojrzałego awokado
– kilka gałązek świeżego lubczyku
– 2 łyżki pokruszonych orzechów pistacjowych do posypania sałatki
– 1/2 szkl. wody źródlanej lub filtrowanej
– świeży, mielony pieprz kolorowy
– sól himalajska różowa lub morska
– 1 łyżka oliwy z oliwek (opcjonalnie)

Wykonanie:
1.Wszystkie składniki dressingu miksuj do konsystencji kremu. Jeśli będzie zbyt gęsty dodaj więcej wody.
2. Rozdrobnij liście sałaty i przełóż do miski.
3. Wrzuć pokrojone na cząstki pomidorki.
4. Udekoruj dresingiem (nie musisz użyć całego) i orzechami pistacjowymi.

Spróbuj innych potraw z tymi składnikami

Zostaw komentarz

UA-52384226