Sałatka „Nuta Lubczyku”

21 kwietnia 2014
Sałatka Nuta Lubczyku
Prosta do wykonania, kolorowa i pełna słońca sałata z kremowym sosem z awokado i pistacjami.

Sałatka "Nuta Lubczyku"

Wydrukuj przepis
Ilość osób: 1-4 Czas przygotowania:

Produkty

  • mix sałat
  • 250 dkg pomidorków koktajlowych
  • Dressing
  • 1/2 dojrzałego awokado
  • kilka gałązek świeżego lubczyku
  • 2 łyżki pokruszonych orzechów pistacjowych do posypania sałatki
  • 1/2 szkl. wody źródlanej lub filtrowanej
  • świeży, mielony pieprz kolorowy
  • sól himalajska różowa lub morska
  • 1 łyżka oliwy z oliwek (opcjonalnie)

Przygotowanie

1.Wszystkie składniki dressingu miksuj do konsystencji kremu. Jeśli będzie zbyt gęsty dodaj więcej wody.
2. Rozdrobnij liście sałaty i przełóż do miski.
3. Wrzuć pokrojone na cząstki pomidorki.
4. Udekoruj dresingiem (nie musisz użyć całego) i orzechami pistacjowymi.

Spróbuj innych potraw z tymi składnikami

Zostaw komentarz

UA-52384226