Śniadaniowy Mus Jabłkowo-Owsiany z Orzechową Kruszonką / Apple Cinnamon Overnight Oats with Hazelnut Crumble (raw vegan)

8 listopada 2014
Zdrowa, pyszna i sycąca propozycja śniadaniowa :). Słodkie, dojrzałe jabłka z płatkami owsianymi i cynamonem przykryte kruszonką z orzechów laskowych. Pychota!!!

Składniki:
– 3 duże jabłka
– 3/4 kubka tradycyjnych płatków owsianych
– 3/4 kubka mleka z orzechów laskowych
– 2 daktyle
– 1/2 łyżeczki cynamonu
– 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego.
Kruszonka
– 2 łyżki orzechów laskowych
– 4 łyżki tradycyjnych płatków owsianych
– 1 łyżka syropu klonowego
– 2 łyżki roztopionego oleju kokosowego

Wykonanie:
1. Wieczorem zalej płatki owsiane z cynamonem i daktylami mlekiem orzechowym i zostaw na noc.
2. Zmiel orzechy na grubo, a płatki owsiane na mąkę (ja używam młynka do kawy), następnie połącz z olejem kokosowym i syropem klonowym. Masa powinna mieć konsystencję kruszonki :).
3. Rano zmiksuj w blenderze namoczone płatki z wypestkowanymi jabłkami i siemieniem lnianym.
4. Przełóż do miseczek masę jabłkowo-owsianą i przykryj warstwą kruszonki. Gotowe. Smacznego 🙂

Spróbuj innych potraw z tymi składnikami

4 komentarze

teenager ;) 8 listopada 2014 at 16:39

uwielbiam takie musy owsiane, a w tych smakach musi być wyjątkowo smaczny 🙂

Odpowiedz
Magdalena Kuchaja 8 listopada 2014 at 19:28

zjadłabym! najchętniej dwie porcje! 🙂

Odpowiedz
kikimora 8 listopada 2014 at 20:21

Me gusta 🙂 Robiłam kiedyś owsiankę w podobnym stylu

Odpowiedz
vea love green 10 listopada 2014 at 14:05

Boskie śniadanie !!<3

Odpowiedz

Zostaw komentarz

UA-52384226