Śniadaniowy Mus Jabłkowo-Owsiany z Orzechową Kruszonką

8 listopada 2014
Śniadaniowy Mus Jabłkowo-Owsiany z Orzechową Kruszonką
Zdrowa, pyszna i sycąca propozycja śniadaniowa :). Słodkie, dojrzałe jabłka z płatkami owsianymi i cynamonem przykryte kruszonką z orzechów laskowych. Pychota!!!

Śniadaniowy Mus Jabłkowo-Owsiany z Orzechową Kruszonką

Wydrukuj przepis
Ilość osób: 2 Czas przygotowania:

Produkty

  • 3 duże jabłka
  • 3/4 kubka tradycyjnych płatków owsianych
  • 3/4 kubka mleka z orzechów laskowych
  • 2 daktyle
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego.
  • Kruszonka:
  • 2 łyżki orzechów laskowych
  • 4 łyżki tradycyjnych płatków owsianych
  • 1 łyżka syropu klonowego
  • 2 łyżki roztopionego oleju kokosowego

Przygotowanie

1. Wieczorem zalej płatki owsiane z cynamonem i daktylami mlekiem orzechowym i zostaw na noc.
2. Zmiel orzechy na grubo, a płatki owsiane na mąkę (ja używam młynka do kawy), następnie połącz z olejem kokosowym i syropem klonowym. Masa powinna mieć konsystencję kruszonki :).
3. Rano zmiksuj w blenderze namoczone płatki z wypestkowanymi jabłkami i siemieniem lnianym.
4. Przełóż do miseczek masę jabłkowo-owsianą i przykryj warstwą kruszonki. Gotowe. Smacznego 🙂

Spróbuj innych potraw z tymi składnikami

4 komentarze

teenager ;) 8 listopada 2014 at 16:39

uwielbiam takie musy owsiane, a w tych smakach musi być wyjątkowo smaczny 🙂

Odpowiedz
Magdalena Kuchaja 8 listopada 2014 at 19:28

zjadłabym! najchętniej dwie porcje! 🙂

Odpowiedz
kikimora 8 listopada 2014 at 20:21

Me gusta 🙂 Robiłam kiedyś owsiankę w podobnym stylu

Odpowiedz
vea love green 10 listopada 2014 at 14:05

Boskie śniadanie !!<3

Odpowiedz

Zostaw komentarz

UA-52384226