Wegański Eggnog

14 listopada 2017
Wegańska wersja świątecznego napoju, pitego w krajach anglosaskich i nie tylko :). 
Jeśli masz ochotę na wersję karaibską, mleko migdałowe zamień na mleko kokosowe. Smacznego!
 

Wegański Eggnog

Wydrukuj przepis
Ilość osób: 1-2 Czas przygotowania:

Produkty

  • 1 kubek mleka migdałowego (własnej roboty)
  • 1 dojrzały banan (najlepiej mrożony)
  • 1 do 2 łyżek tahini (dobrej jakości)
  • 2 łyżki łuskanych ziaren konopii
  • 1 lub 2 figi (zależy od tego, jak słodkie lubisz koktajle)
  • 1/3 łyżeczki cynamonu cejlońskiego
  • 1/4 łyżeczki sproszkowanej wanilii
  • sok wyciśnięty z 1 mandarynki (opcjonalnie)
  • 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • odrobina kurkumy (dla koloru)

Przygotowanie

Wszystkie składniki Wegańskiego „Eggnog” miksuj w blenderze do momentu uzyskania kremowej konsystencji.

Spróbuj innych potraw z tymi składnikami

4 komentarze

Kasia Rzepka 19 grudnia 2014 at 19:51

pyszne:) chętnie się skuszę…pozdrawiam

Odpowiedz
Blue Almonds 19 grudnia 2014 at 20:42

Serdecznie polecam 🙂 i równie serdecznie pozdrawiam 🙂

Odpowiedz
vea love green 20 grudnia 2014 at 10:45

przepis naprawdę kuszący!!
p.s. – brodacze są the best! 😀

Odpowiedz
Blue Almonds 20 grudnia 2014 at 10:51

Zdecydowanie 🙂

Odpowiedz

Zostaw komentarz

UA-52384226