Zielona Zupa z Rukoli „raw vegan”

28 marca 2014
Zielona Zupa z Rukoli "raw vegan"
Przygotowanie tej wyśmienitej zupy z rukoli, awokado i żółtej papryki zajmuje kilka minut.
Niewątpliwie jest pyszna i na pewno dodaje urody i odejmuje kilogramy :).

Zielona Zupa z Rukoli "raw vegan"

Wydrukuj przepis
Ilość osób: 1-2 Czas przygotowania:

Produkty

  • szklanka rukoli
  • 1/2 dojrzałego awokado
  • 1 żółta papryka
  • 1/2 łyżeczki soli morskiej lub himalajskiej różowej
  • 1 łyżeczka sambal oelek (pasta z chili) lub 1/2 łyżeczki chili (pieprz cayenne)
  • 1 szklanka wody źródlanej lub filtrowanej
  • garść świeżej bazylii

Przygotowanie

1. Wszystkie składniki zmiksuj w blenderze na wysokich obrotach do konsystencji kremu.
2. Gotową zupę można posypać płatkami drożdżowymi (dodają orzechowego smaku) lub łuszczonymi nasionami konopi.

Spróbuj innych potraw z tymi składnikami

2 komentarze

Anonimowy 28 marca 2014 at 20:52

w tej prostocie jest metoda-uwielbiam szykie potrawy z wysmienitych produktow-like

Odpowiedz
MagPie 28 marca 2014 at 23:34

Jest pyszna 🙂

Odpowiedz

Zostaw komentarz

UA-52384226