Zielone Pesto Pietrucha & Bazylia

6 lipca 2017
Pesto bazyliowo - pietruszkowe

Zielone pesto pietruszkowo – bazyliowe z orzechami włoskimi i awokado. Idealne do makaronu tradycyjnego, jak i warzywnego z cukinii czy marchewki. Można wykorzystać go jako „smarowidło” do kanapek czy dip do surowych warzyw.

Zielone Pesto Pietrucha & Bazylia

Wydrukuj przepis
Ilość osób: 2-4 Czas przygotowania:

Produkty

  • pietruszka (mały pęczek)
  • bazylia (duży pęczek)
  • 1/2 szkl. namoczonych i odsączonych orzechów włoskich
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 awokado
  • 5 pomidorów suszonych
  • 1/2 szkl. wody źródlanej
  • 1/2 łyżeczki chili suszonej lub pasty z chili
  • sól do smaku

Przygotowanie

Miksuj wszystkie składniki pesto do momentu uzyskania kremowej konsystencji.

Spróbuj innych potraw z tymi składnikami

5 komentarzy

Beata Błaszczyk 21 lipca 2014 at 18:45

raw? nie moze być lepiej, cudo!

Odpowiedz
MagPie 21 lipca 2014 at 21:42

zdecydowanie "raw", dziękuję 🙂

Odpowiedz
teenager ;) 22 lipca 2014 at 06:30

już zdecydowanie zbyt długo zabieram się za domowe pesto! czas wykorzystać wakacje i zrobić coś tak pysznego 🙂 z orzechami włoskimi musi być obłędne!

Odpowiedz
Magdalena 6 lipca 2017 at 23:13

Uwielbiam makaron z pesto! Robilsm osobno bazyliowe i pietruszkowe sle nigdy razem:) a czy zamiast orzechow moge dac slonecznik?

Odpowiedz
magda 7 lipca 2017 at 17:56

Myślę, że tak 🙂

Odpowiedz

Zostaw komentarz

UA-52384226