Zielone koktajle przyciągają uwagę głównie ze względu na ich właściwości oczyszczające i pro-zdrowotne oraz wspomagające układ odpornościowy, jak w tym wypadku, ale do zrobienia tego koktajlu zachęcam dziś przede wszystkim dlatego, że jest po prostu pyszny :).
Produkty
- 2 garści szpinaku
- 2 dojrzałe gruszki (pozbawione gniazd nasiennych)
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżeczka imbiru (obranego i pokrojonego)
- 1 łyżka mielonego siemienia lnianego
- 1 i 1/2 kubka wody
- miód do smaku (opcjonalnie)
Wykonanie
Pokrój gruszkę na mniejsze kawałki i miksuj z pozostałymi składnikami w blenderze.
2 komentarze
super! połączenie szpinaku z cytrusem … yami!
Robię czasem podobny, imbir i gruszka to dobry duet 🙂