Pieczona Marchewka Balsamico z Tymiankiem

by
Pieczona Marchewka Balsamico

Wyjątkowo pyszne i wyjątkowo proste w wykonaniu danie. Pieczone marchewki w pysznej balsamicznej marynacie z zieloną pietruszką i ziołami. 

Pieczona Marchewka Balsamico

Drukuj
Porcja dla: 2-6 Czas przygotowania:

Produkty

  • 1/2 kg. młodych marchewek
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 1 łyżka płynnego miodu
  • sól himalajska różowa
  • garść pokrojonej zielonej pietruszki (lub cząbru bądź rozmarynu ...) - u mnie mix: rozmaryn i pietruszka

Wykonanie

1. Rozgrzej piekarnik do 200 st.C
2. Blachę wyłóż papierem do pieczenia.
3. Umyj dokładnie marchewki, a następnie osusz, np. papierowym ręcznikiem.
4. W miseczce wymieszaj oliwę, ocet balsamiczny i miód. Powstałą miksturą pokryj marchewki.
5. Wyłóż warzywa na blachę i piecz 30-40 minut. Pod koniec posyp pietruszką i solą.

Balsamiczne Marchewki są idealnym dodatkiem do Pieczonej Dyni z Pęczkiem i Kurkami.

 

5 komentarzy
2

You may also like

5 komentarzy

Kinga Łucja 17 października 2014 - 16:52

Wygląda bardzo smacznie 🙂

Reply
magda 19 października 2017 - 20:50

i całkiem, całkiem smakuje 🙂

Reply
Camelia Vasilescu 21 października 2014 - 20:22

Byloby nam milo, gdybys zechcial go wpisac na Ptitchef.com, zeby mozna go bylo zaindeksowac.

Ptitchef jest katalogiem, który pozycjonuje najlepsze kucharskie strony internetowe w sieci. Setki blogów juz sa na nim juz zapisane i korzystaja ze strony Ptitchef, zeby przedstawic swoje wlasne strony internetowe.

Zeby zapisac sie na Ptitchef, wejdz na
http://www.petitchef.pl/index.php?obj=myaccount_site&action=form

lub na http://www.petitchef.pl i kliknij na « Dodaj swój blog-strone » w górnym pasku.

Pozdrawiam

Camelia
Petitchef.pl

Reply
Sanaa 21 grudnia 2014 - 23:28

Zrobiłam dzisiaj tę marchewkę na kolację. Jest przepyszna. Robi się bardzo szybko. Najwięcej czasu zajmuje umycie marchewek. Przygotowanie marynaty i posmarowanie 5 minut, resztę zrobił za mnie piekarnik. A danie powstało naprawdę wykwintne.

Reply
magda 19 października 2017 - 20:49

Super! Cieszę się, że smakowało 🙂

Reply

Zostaw komentarz